كاپوچينو چيست؟
كاپوچينو Cappuccino يك نوشيدني گرم ايتاليايي است كه بر پايه اسپرسو تهيه ميشود. براي كساني كه دوست دار قهوه هستند هميشه نام ايتاليا يك مفهوم خاص به همراه دارد؛ كشور “مهد نوشيدني هاي قهوه” كه حتي نام نوشيدني هايش بسيار جذاب است.
جالب است بدانيد اين اسم از روي نام گروهي راهب برداشته شده است. راهبهايي كه در قديم لباس و كلاه كوچكشان شبيه كف شير و پودر قهوه روي كاپوچينو بود!
طرز تهيه كاپوچينو در جاهاي مختلف جهان متفاوت است. ايتالياييها آن را با دبل اسپرسو و فوم شير تهيه ميكنند اما اين تنها طرز تهيه اين نوشيدني نمي باشد و روش هاي مختلف ديگري وجود دارد كه يكي از اين موارد كاپوچينوي تر مي باشد كه در آن مقدار شير بيشتر از فوم يا كف مي باشد كه فوم نوشيدني بيشتر از شير آن مي باشد.
در حالي كه اگر در آماده كردن اين نوشيدني شير اضافه نكنيم و روي قهوه فقط فوم شير باشد در اصطلاح به آن كاپوچينوي خشك گفته مي شود.
بعد از اين توضيحات كلي سوالي كه پيش مي آيد اين مي باشد كه اگر هوس اين نوشيدني خوشمزه را كرده باشيم و در خانه اسپرسو ساز نداشته باشيم آن وقت چي؟
طرز تهيه كاپوچينو در خانه به 2 روش
كار را با خريدن قهوه مرغوب شروع كنيد. بهتر است دانههاي قهوه را خودتان در خانه آسياب كنيد تا عطر تازگي آنها حفظ شود. قهوه عربيكا براي تهيه كاپوچينو بهتر است چون تلخي كمتر و طعم چرب و شيرينتري دارد.
آموزش روش اول:
بعد از خريد قهوه خوب، در مرحله بعد قهوه را به روش معمولي دم كنيد. ميتوانيد براي اينكار از فرنچ پرس يا قهوهجوش قطرهاي يا هر روش ديگري كه دوست داريد استفاده كنيد كه ما تمام اين روش ها را براي شما قبلاً توضيح داده ايم.
نكته مهم اين است كه قهوه بايد غليظ باشد. اگر جز افرادي مي باشيد كه روش تهيه قهوه غليظ را نمي دانيد بايد گفت براي رسيدن به اين حالت تنها كافيست به ازاي هر ليوان كاپوچينويي كه قصد تهيه كردن آن را داريد از 2 قاشق مربا خوري پودر قهوه استفاده كنيد.
تا وقتي قهوه دم ميكشد، شير را گرم كنيد. از هر نوع شيري كه بخواهيد ميتوانيد استفاده كنيد اما طبيعتاً شير پرچرب خوشمزهتر است و در بين برندهاي موجود در بازار، شيرهاي پرچرب دامداران يكي از بهترين گزينه هاي مي باشد.
در ادامه شير را قبل از رسيدن به نقطه جوش از روي حرارت برداريد و با همزن بزنيد. حدودا دو دقيقه بزنيد تا كاملا كف كند.
اگر همزن برقي در دسترستان نيست ميتوانيد شير را داخل يك ظرف در بسته بريزيد و تكان بدهيد. ظرف بايد فضاي خالي داشته باشد تا شير كف كند، البته فراموش نكنيد در اين حالت زمان هم زدن و تكان دادن بيشتر ميشود.
فنجان پهن و بزرگ انتخاب كنيد و كمتر از نصف آن را با قهوه اي كه از قبل دم كرده بوديد، پر كنيد.
بعد خيلي آرام شير همزده را داخل فنجان بريزيد. در صورت لزوم ميتوانيد از قاشق استفاده كنيد و سرعت انتقال شير به فنجان را كاهش دهيد تا شير با قهوه خيلي مخلوط نشود.
ميتوانيد كف شير روي فنجان را با دارچين، پودر شكلات يا پودر قهوه ، كاپوچينو خود را تزئين كنيد.
روش دوم تهيه كاپوچينو دونه چين
اين روش كه به نوعي روش تقلبي تهيه كاپوچينو به حساب مي آيد مخصوص كساني مي باشد كه نميخواهند براي تهيه اين نوشيدني زحمت بكشند! براي اينكار كافيست:
يك فنجان آب، نصف فنجان شير، يك قاشق قهوه و دو قاشق شكر را داخل قهوهجوش بريزيد و روي گاز بگذاريد. به محض اين كه جوش آمد مخلوط را از روي گاز برداريد و حدود سه دقيقه با همزن بزنيد. بعد مخلوط را طوري داخل فنجان بريزيد كه كف روي ظرف قرار بگيرد.
شايد اين روش خيلي روش حرفه اي و مناسبي نباشد اما به طور قطع بهتر از روش تهيه كاپوچينو آماده مثل گود دي و ترابيكا مي باشد كه با ريختن پودرهاي آماده درون يك ليوان آب جوش بدست مي آيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: